Uitstel voor uw aangifte inkomstenbelasting: Expatax kan helpen!

Uitnodiging om een belastingaangifte in Nederland in te dienen
Bent u bezorgd over een deadline voor uw belastingaangifte 2019? Expatax kan u helpen met uw belastingaangifte en uitstel voor u regelen zodat u niet bang hoeft te zijn dat u een boete krijgt van de belastingdienst voor het te laat indienen van de aangifte.

Bent u door de belastingdienst uitgenodigd om aangifte te doen voor 2019, dan hebben zij u daarvoor een deadline gegeven.

Wat is de deadline voor mijn belastingaangifte?

De standaard deadline voor een aangifte inkomstenbelasting voor het jaar 2019 is 1 mei 2020. Als u niet het hele jaar in Nederland woonde, is de standaard deadline 1 juli 2020.

Als u niet bent uitgenodigd om belastingaangifte te doen, is een deadline niet van toepassing. Als u echter weet dat u inkomstenbelasting moet betalen, bijvoorbeeld omdat u freelance-inkomsten heeft die nog niet zijn belast, dan bent u verplicht zelf een aangifte in te dienen zonder daartoe uitgenodigd te zijn. Als u op een later moment een uitnodiging ontvangt, heeft u minimaal een maand de tijd om aangifte te doen.

Kan ik uitstel krijgen voor het indienen van de aangifte?

Ja, uitstel kan zeker worden geregeld. U kunt dit zelf regelen door contact op te nemen met de belastingdienst. Maar dit moet gebeuren vóór de oorspronkelijke deadline die u werd gegeven. De belastingdienst kan u zonder opgaaf van redenen een uitstel van 4 maanden toestaan. Als deze 4 maanden niet voldoende zijn, kan aanvullend uitstel worden aangevraagd, maar u moet dan wel een reden voor de vertraging opgeven.

Ik ben te laat met het verzoek om uitstel

U kunt nog steeds proberen om uitstel te regelen door contact op te nemen met de belastingdienst. Dit is mogelijk zolang u geen herinnering heeft ontvangen.

Wat kan Expatax voor mij betekenen?

Als geregistreerd belastingadvieskantoor hebben we een speciale uitstelregeling met de belastingdienst. Dit betekent dat als de belastingaangifte wordt opgesteld door Expatax dat de deadline verlengd kan worden tot 1 mei 2021. Dus een extra jaar om uw belastingaangifte in te dienen. Maar dit moet ook gebeuren voordat er een herinnering wordt ontvangen. Dus als u wilt dat wij u helpen, aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Deel dit artikel:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *