Vragen over de Garantie Ondernemersfinanciering (GO)

Bankfinanciering

De Garantie Ondernemersfinanciering (GO) is een van de maatregelen van de regering om ondernemers te ondersteunen tijdens de corona-crisis.

Wat is de GO-regeling?

De GO-regeling staat voor Garantie Ondernemingsfinanciering. De regeling is voor ondernemingen die problemen hebben met het krijgen van een lening bij de bank. Met de GO-regeling helpt de overheid bedrijven (MKB en middelgrote ondernemingen) door 50% garantie te geven op bankleningen en bankgaranties. Dit geldt voor leningen en garanties vanaf € 1,5 miljoen tot maximaal € 50 miljoen per onderneming. Het Kabinet committeert zich om alle garantieruimte te verstrekken die nodig is. Het maximum per onderneming wordt daarom tijdelijk verruimd naar € 150 miljoen.

Bij wie kan ik terecht als ik gebruik wil maken van de GO?

De GO loopt via de geaccrediteerde financiers, in dit geval de bank. De geaccrediteerde financiers staan vermeld op de website van RVO. Deze verruimingen worden binnen een week uitgevoerd.

Waar kunnen bedrijven een aanvraag indienen?

Bij de RvO is een informatiebalie geopend met het volgende speciale telefoonnummer: 088-0422500. Aan de exacte implementatie wordt momenteel gewerkt.

Het kabinet heeft verschillende financiële regelingen voor werkgevers en zelfstandigen opgezet. De GO-regeling is daar een van.

Deel dit artikel:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

gerelateerde berichten