Laat Expatax uw Nederlandse belastingaangifte voor u opstellen

Nederlandse belastingaangifte

 

Mogelijk heeft u van de belastingdienst een blauwe envelop ontvangen waarin u wordt gevraagd uw jaarlijkse belastingaangifte in te dienen. Expatax kan uw belastingaangifte voor u opstellen. Omdat we elk jaar duizenden belastingaangiftes opstellen, zijn we meer dan bekend met allerlei situaties waarmee expats te maken kunnen krijgen. 

Wij bieden een efficiënte en effectieve service bij het berekenen en indienen van uw aangifte inkomstenbelasting, voorlopige teruggave en eventuele andere persoonlijke belastinggerelateerde zaken. Wij zijn gespecialiseerd in het adviseren van personen die op expat-basis hebben gewerkt, waaronder Nederlanders die in het buitenland werken en buitenlanders die hun diensten verlenen in Nederland.

Belastingaangiften voor 2019 en voorgaande jaren kunnen tot 5 jaar terug worden ingediend.

Uitnodiging om een belastingaangifte in Nederland in te dienen

Hoe kan ik de diensten van Expatax inhuren?

Bent u een nieuwe klant?

 

Bent u een nieuwe klant, vul dan het registratieformulier in door op de knop rechts te klikken. U krijgt dan toegang tot ons beveiligde klantenportaal waar u de vragenlijst voor belastingaangifte kunt invullen voor het jaar waarvoor u Expatax uw belastingaangifte wilt laten voorbereiden.

Bent u een terugkerende klant?

 

Als u een bestaande klant bent, ga dan direct naar onze klantenportal. U kunt dit doen door op de knop aan de rechterkant te klikken of door op elk gewenst moment 'klantenportaal' in het hoofdmenu hierboven te selecteren. Bent u al klant bij Expatax maar heeft u nog geen toegang tot de portal, neem contact met ons op.

Wat gebeurt er daarna?

Deadline voor het indienen van een Nederlandse belastingaangifte

Deadline voor het indienen van een Nederlandse belastingaangifte

De deadline voor een standaard belastingaangifte is 1 mei van het volgende jaar. Voor een M- of C-formulier (u migreerde naar of vanuit Nederland of woonde buiten Nederland tijdens het belastingjaar) is de deadline 1 juli van het volgende jaar. Als u geen uitnodiging heeft ontvangen om een belastingaangifte in te dienen, is een deadline niet van toepassing. 

Indien nodig regelen wij uitstel voor de belastingaangifte. We kunnen bij de belastingdienst gebruik maken van een speciale uitstelregeling waardoor we tot 1 mei van het volgende jaar uitstel voor de aangifte inkomstenbelasting kunnen krijgen. Voor de belastingaangifte 2019 is dit dan 1 mei 2021. 

We hebben uw gegevens nodig

 

Op basis van de door u verstrekte informatie stellen wij uw belastingaangifte op. Hoe meer informatie u verstrekt (zelfs als u niet zeker weet of dit relevant is), hoe eerder we uw belastingaangifte kunnen voltooien.

Fiscaal rapport met uitleg

U ontvangt een fiscaal rapport in het Engels met alle berekeningen en uitleg via ons beveiligde online portaal, zodat u weet wat er zal worden ingediend. U krijgt dan de gelegenheid om het belastingrapport goed te keuren of verdere vragen te stellen. Nadat u het rapport heeft goedgekeurd, gaat het automatisch naar de Belastingdienst. We sturen u ook de factuur voor de voorbereiding van de belastingaangifte.

Belastingaanslag

De belastingdienst stuurt de aanslag rechtstreeks naar u. Dit kan enige tijd in beslag nemen, vooral als het om een M- of C-formulier gaat. Rente wordt berekend. We kunnen de belastingdienst verzoeken om ons een elektronische kopie van de aanslag te sturen.