Krijg ik bij het verlaten van mijn werkgever een bevestiging van de belastingdienst dat de 30% regeling eindigt?

U bent hier:

Vraag

Ik had de 30%-uitspraak sinds 2016 toegewezen, maar ik stopte eind augustus 2019 met het bedrijf en sindsdien leef ik mijn spaargeld uit. Maar tot dusver heb ik geen brief van de Belastingdienst ontvangen dat mijn 30%-uitspraak is weggenomen.

Antwoord

Dat klopt. De regeling wordt verleend voor de periode dat u werkt voor de werkgever bij wie de aanvraag is ingediend, met een maximum van 5 jaar of minder wegens eerder verblijf in Nederland. Dit staat met name vermeld op de verklaring die de Belastingdienst heeft afgegeven bij de toekenning van de beschikking.

Dit betekent dat op het moment dat het contract met uw werkgever eindigt, automatisch de 30% uitspraak eindigt. Dit is niet (schriftelijk) bevestigd door de Belastingdienst, het klopt dus dat u daarover geen brief van de Belastingdienst heeft ontvangen. Als u binnen 3 maanden opnieuw een contract tekent bij een werkgever, kunt u de 30%-regeling opnieuw aanvragen, anders verliest u deze definitief (tenzij u Nederland 25 jaar verlaat).

Vanaf de dag dat de 30%-regeling eindigt, wordt u behandeld als een lokale inwoner en moet u uw wereldwijde inkomen aangeven (inclusief uw spaargeld en investeringen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts