Wanneer kan ik mijn belastingteruggave verwachten?

U bent hier:

Nadat de belastingaangifte is ingediend, duurt het ongeveer twee of drie maanden voordat de belastingdienst u een aanslag heeft gestuurd. Maar door problemen met het computersysteem, de complexiteit van belastingaangiftes en met de hoeveelheid werk kost het vaak meer tijd. Vooral de buitenlandse belastingdienst in Heerlen heeft extra tijd nodig omdat ze met veel ingewikkelde internationale situaties te maken hebben. Als u de 30%-regeling heeft, valt u onder de buitenlandse belastingdienst.

Het gemiddelde tijdsbestek voor de buitenlandse belastingdienst om belastingaangiften te behandelen, is maximaal 6 maanden. Vooral M-vormen en C-vormen kosten veel tijd. Een M-vorm wordt ingediend als u niet het hele jaar in Nederland was, een C-formulier wordt ingediend als u buiten Nederland woonde maar een inkomen of middelen in Nederland. Voor de periode tussen het einde van het belastingjaar en de dag dat u de aanslag ontvangt, betaalt de Belastingdienst u interesseren.

Eerst krijgt u een voorlopige aanslag en na een tijdje een definitieve aanslag. Dus het ontvangen van een voorlopige aanslag (voorlopige aanslag) betekent niet dat de Belastingdienst het eens is met uw belastingaangifte. Ze betalen je gewoon het geld.

Helaas werkt de buitenlandse belastingdienst vaak niet mee als hen wordt gevraagd om alleen vooraf een voorlopige aanslag te geven, zodat eerder restitutie kan worden ontvangen.

Als u de status wilt weten, kunt u altijd de internationale hulplijn van de belastingdienst bellen op 0031 (0) 55-538 53 85. Het enige dat ze in hun systeem kunnen zien, is of een belastingaangifte is ontvangen, maar ze hebben geen idee wanneer het zal worden verwerkt, tenzij u op korte termijn een belastingaanslag ontvangt. Een andere uitdaging is dat de mensen achter de hulplijn alleen Nederlands mogen spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts