Wat is de arbeidskorting?

U bent hier:

Arbeidskorting (of arbeidskorting)

Een belastingplichtige heeft recht op de arbeidskorting als hij / zij een van de volgende soorten inkomsten ontvangt:

  • salaris / loon;
  • zakelijke winst;
  • resultaat van andere activiteiten.

Het inkomen moet worden verdiend met lopend werk. Het is dus niet van toepassing op bijvoorbeeld werkloosheidsuitkeringen, langdurige arbeidsongeschiktheidsuitkeringen en pensioenuitkeringen.

De arbeidskorting is ingevoerd om de werknemer te vergoeden voor bepaalde werkgerelateerde uitgaven die gemaakt konden worden, maar niet werden vergoed. Voordat de heffingskorting werd ingevoerd, konden de werknemers de kosten aftrekken (voor een periode voor een vast bedrag), maar dit leidde tot veel rechtszaken. En zo werd een veel eenvoudiger systeem geïntroduceerd. Het belastingkrediet is ook eerlijker omdat het minder afhankelijk is van het toepasselijke belastingtarief.

De belastingvermindering werd ook van toepassing op personen met een zelfstandig inkomen (bedrijfswinst en resultaat uit andere activiteiten), hoewel deze personen hun uitgaven wel kunnen aftrekken, in tegenstelling tot werknemers.

De hoogte van de arbeidskorting is afhankelijk van de hoogte van het totale arbeidsgerelateerde inkomen en het maximale bedrag van de heffingskorting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts