Wat is de deadline voor het indienen van een belastingaangifte?

U bent hier:

De Belastingdienst verstuurt jaarlijks de uitnodigingen om aangifte te doen vanaf januari. De uitnodiging kan echter later worden verzonden. Als u een
uitnodiging om een belastingaangifte in te dienen, is een deadline van toepassing. De deadline staat vermeld op de uitnodiging. Het is belangrijk dat u uw persoonlijke gegevens controleert
details die vermeld staan op de uitnodiging.

De Belastingdienst bepaalt op basis van de informatie die zij al over u hebben voor het betreffende belastingjaar en voorgaande belastingjaren of u een uitnodiging ontvangt. De belastingdienst ontvangt informatie van verschillende bronnen zoals uw werkgever, banken, hypotheekverstrekkers, gemeente etc. Dit betekent dat niet iedereen een uitnodiging krijgt.

De standaard deadline voor het indienen van een belastingaangifte is 1 mei (vóór 2014 was de deadline 1 april). Als het om een buitenlandse periode gaat, is de standaard deadline 1 juli. De deadline moet minimaal een maand zijn vanaf het moment dat je de uitnodiging ontvangt. De deadline kan worden verlengd door een verzoek om verlenging in te dienen. Als Expatax de belastingaangifte opstelt, plaatsen we uw belastingaangifte op de speciale verlengingsovereenkomst die we hebben met de belastingdienst. Op deze manier wordt de deadline verlengd tot 1 mei van het volgende jaar. Maar of u nu vóór 1 mei een aanvraag indient of niet, het is belangrijk om actie te ondernemen.

Als u geen uitnodiging heeft ontvangen om belastingaangifte in te dienen, hoeft u zich geen zorgen te maken over de deadline van 1 mei of 1 juli. In dat geval is een deadline niet van toepassing. Als u echter weet dat u aanvullende inkomstenbelasting moet gaan betalen, bijvoorbeeld als u inkomsten verdiende die in Nederland nog niet aan de bron waren belast, zoals freelance-inkomsten of inkomsten uit het buitenland, dan moet u aangifte doen als u heeft vóór 1 augustus geen uitnodiging ontvangen.

Als u van mening bent dat u restitutie kunt aanvragen en geen uitnodiging hebt ontvangen, kunt u zonder de uitnodiging nog steeds belastingaangifte indienen. De afgelopen 5 jaar kan er aangifte worden gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts