Wat is een DigiD?

U bent hier:

DigiD staat voor Digital Identity. Met je DigiD laat je zien wie je bent als je iets via internet regelt. Met een DigiD hebben gebruikers toegang tot een groot aantal online diensten van Nederlandse overheidsinstanties

Deze omvatten bijvoorbeeld:

• gemeenten
  • Belastingdienst
  • socialezekerheidsorganisaties
  • arbeidsbureau
  • ministeries
  • Politie
  • provincies
  • ziekenhuizen
  • pensioen Fonds
  • zorgverzekeraars

Dankzij uw DigiD kunt u overal gemakkelijk en veilig inloggen. Uw persoonlijke informatie blijft goed beschermd.

DigiD is een combinatie van een gebruikersnaam en wachtwoord, soms gecombineerd met een sms-code of met de Digid-app.

Inhoudsopgave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *