Wat zijn de gevolgen voor de WW en het bedrijfspensioen als ik de 30%-regeling heb?

U bent hier:

Vraag:

Ik ben een Spaans meisje dat gaat werken in een bedrijf in Assen, eigenlijk zou ik hier ongeveer 2 jaar willen zijn, hoewel mijn contract nu maar voor een jaar is.

Ik heb op uw website gezien dat ik om de 30%-regeling kon vragen en mijn nettoloon zou hoger zijn. Als ik voor deze optie kies, krijg ik dan in Nederland een WW-uitkering als ik die nodig heb? En hoe zit het met het pensioenrecht in Spanje?

U citeert op uw website: "Gevolg is dat alle rechten op basis van het brutosalaris ook worden verlaagd, zoals pensioen en sociale zekerheid", maar ik begrijp niet of ik minder geld zou ontvangen voor een WW-uitkering of niets en of ik mijn recht op pensioen. Wat is volgens jou beter?

Antwoord:

Als u de 30%-uitspraak heeft, heeft u nog steeds recht op een werkloosheidsuitkering op basis van dezelfde regels als wanneer u de 30%-uitspraak niet zou hebben. Het enige gevolg is dat de uitkering gebaseerd is op het belastbare salaris, dat 30% minder is als u de 30%-regeling heeft. Grof gezegd wordt de maximale uitkering uitgekeerd als het belastbare salaris circa € 51.000, - (of meer) per jaar bedraagt. Bij een lager belastbaar salaris wordt ook de WW-uitkering lager.

Hetzelfde geldt voor het bedrijfspensioen. Dit pensioen is ook gebaseerd op het belastbare salaris. Op basis van het ondernemingspensioenbeleid bouwt u een bepaald percentage per jaar op. Hoe lager het salaris, hoe lager de premie en hoe langzamer het pensioen zal groeien.

Over het algemeen is het beter om te kiezen voor de 30%-regeling, maar kijk wel naar de gevolgen voor de uitkeringen die gekoppeld zijn aan het belastbare salaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts