Reiskosten onder de 30%-regeling - familiebezoek

U bent hier:

Vraag:

Hallo, ik heb de 30%-uitspraak. Ik kom uit Latijns-Amerika, evenals mijn vrouw en dochter. Ik zal elk jaar graag naar huis reizen om familie te bezoeken. Kan dit worden afgetrokken van de belasting?

Antwoord:

Familiebezoek wordt behandeld als een extra territoriale kosten. Als de 30%-uitspraak wordt verleend, wordt verwacht dat de 30%-uitkering ook de kosten van het ouderschapsverlof dekt. De werkgever kan deze kosten dus niet bovenop de 30%-vergoeding vergoeden. Alleen als de werkgever besluit de werkelijke kosten te vergoeden in plaats van de standaardvergoeding 30% te betalen omdat de werkelijk bewezen extra territoriale kosten hoger zijn dan de vergoeding 30%, kan de werkgever de werkelijke kosten van het huisverlof vergoeden.

De wet biedt alleen de mogelijkheid om een belastingvrije vergoeding van de werkgever te krijgen, het is niet mogelijk om de kosten in de belastingaangifte af te trekken, ook niet als de werkgever geen extra territoriale kosten vergoedt of de 30%-regeling wil aanvragen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts