Vergunningen en diploma's

U bent hier:

In bepaalde sectoren moet u vergunningen en diploma's behalen voordat u een bedrijf kunt starten.

Vestigingsvereisten

Het bedrijfstechniek bedrijfsdiploma is vereist voor complexere bedrijven die extra eisen stellen aan de ondernemer. Voorbeelden zijn:

  • Voedingsmiddelen (bakkers en banketbakkers, slagers, visverkopers en poeliers)
  • Bouw (aannemers, civiele en utiliteitsbouw, metselaars, sloopbedrijven, timmerlieden, civiele, grond- en waterbouw)
  • Installatiesector (elektromechanische installatiebedrijven, gas- en waterinstallateurs, loodgieters, centrale verwarming, airconditioning- en koelbedrijven, kasverwarming)
  • Automobielsector (autodealers, garage- en carrosseriebedrijven, landbouwmachines, motordealers en paneelkloppers)

Heb je een professioneel diploma nodig?

Op grond van de Vestigingswet heeft u geen specifieke kennis nodig van het vakgebied waarin u uw beroep uitoefent. De wet gaat ervan uit dat de ondernemers beschikken over de noodzakelijke vakkennis en deskundigheid om de kwaliteit van hun producten of diensten te waarborgen. Banken stellen bij het verstrekken van leningen vaak voorwaarden in verband met vakkennis.

Er is één uitzondering op bovenstaande lijst: bakkers, slagers en elektromechanische installatiebedrijven moeten zowel een Vaktechniek beroepsdiploma behalen als het Bedrijfstechniek bedrijfsdiploma

Kennis van de vakdiscipline is essentieel voor ondernemers als zij door hun collega's erkend willen worden als professional. Brancheorganisaties geven een aantal cursussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts