Is de 30% regeling van toepassing als ik een tijdelijk contract heb?

U bent hier:

Vraag:

Ik werk sinds september 2018 in Nederland, maar vorige maand had ik een vast contract. Naar mijn mening kom ik momenteel in aanmerking voor de 30%-uitspraak.

Mijn werkgever heeft een brief opgesteld om mijn verzoek te ondersteunen. Kan ik nog steeds een verzoek indienen om een 30%-uitspraak te hebben of is het te laat?

Antwoord:

Of u nu een tijdelijk contract of een vast contract heeft, is niet relevant voor de 30%-uitspraak. Dus als je een tijdelijk contract hebt (wat heel gewoon is), kun je de 30%-regeling aanvragen.

Het kan zijn dat uw werkgever een soort beleid heeft dat zij de aanvraag voor de 30%-uitspraak alleen ondersteunen als de werknemer een vast contract heeft. Dit is echter heel ongebruikelijk. Maar de Belastingdienst maakt geen verschil.

U kunt de 30%-regeling nog steeds aanvragen, ook als u al enige tijd in Nederland bent. De Belastingdienst baseert haar beslissing om u al dan niet de 30%-uitspraak te geven op de dag dat u in Nederland aankwam (en begon te werken). Als u op dat moment aan de eisen voldeed, wordt de uitspraak verleend. Een gevolg van de late aanvraag is echter dat deze pas met ingang van de datum van het contract wordt terugbetaald. Het kan alleen worden verleend vanaf de eerste dag van de maand volgend op de maand waarin de aanvraag is ingediend. De maximale periode van 5 jaar waarvoor de uitspraak kan worden verleend, wordt verminderd met de periode dat u al in Nederland verblijft / werkt. Bent u dus al een jaar in Nederland, dan kan de uitspraak alleen voor de resterende 4 jaar worden verleend.

Als u hulp nodig heeft bij de toepassing, aarzel dan niet neem contact met ons op. Meer info vind je op onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts