In welk kwartaal moet ik de btw aangeven?

U bent hier:

U stuurt facturen naar uw klant

Belangrijk is de datum van de factuur. Op het moment dat u de factuur maakt, bent u de btw die u op de factuur hebt vermeld, verschuldigd aan de belastingdienst. Dus als u op 28 december een factuur heeft aangemaakt, moet de btw op deze factuur worden aangegeven in de BTW teruggave van het 4e kwartaal. Ook al wordt de factuur pas betaald op bijvoorbeeld 19 februari van het volgende jaar. U moet de btw nog wel aan de belastingdienst betalen, hoewel de opdrachtgever u op dat moment misschien nog niet heeft betaald.

Om te voorkomen dat bedrijven de betaling van btw vertragen door facturen op te stellen met een latere datum, bepaalt de btw-wet dat een factuur moet worden verzonden naar de klant vóór de 15e dag van de maand die volgt op de maand waarin het product is geleverd of de dienst is geleverd . Als u doorlopende services levert, moet u ook regelmatig factureren.

Uw klanten betalen u contant

Als u voornamelijk aan consumenten levert, ontvangt u de betaling meestal onmiddellijk, hetzij contant, hetzij via overschrijving. Op het moment dat u de betaling ontvangt, wordt de btw verschuldigd aan de belastingdienst en moet deze worden aangegeven in de btw-aangifte van dat kwartaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts