Ik ben een Amerikaans staatsburger, maar ik woon al vele jaren niet in de VS. Moet ik nog steeds mijn Amerikaanse belastingaangifte indienen?

U bent hier:
  • KB Home
  • Amerikaanse belasting
  • Algemeen
  • Ik ben een Amerikaans staatsburger, maar ik woon al vele jaren niet in de VS. Moet ik nog steeds mijn Amerikaanse belastingaangifte indienen?

Ja, als u aan de inkomensgrens voldoet. U bent niet alleen aansprakelijk voor de Nederlandse belastingaangifte als u in Nederland woont en werkt, maar u bent ook nog steeds verplicht om uw 1040 in de Verenigde Staten in te dienen. Uw inkomen, status en leeftijd bepalen over het algemeen of u aangifte moet doen. U vindt deze inkomensgrenzen online.

Als u afhankelijk bent van een andere belastingbetaler, raadpleeg dan de instructies voor formulier 1040 voor meer informatie over het al dan niet indienen van een aangifte.

De IRS treft handhavingsmaatregelen voor degenen die er herhaaldelijk voor kiezen om de wet niet na te leven. IRS-werknemers zullen aangiftes voorbereiden wanneer de belastingbetaler geen aanvraag indient. De door de IRS opgestelde aangiften geven mogelijk geen krediet voor inhoudingen en vrijstellingen die een belastingbetaler mogelijk zou kunnen ontvangen. Facturen worden naar die belastingbetalers gestuurd voor de verschuldigde belasting, plus boetes en rente.

Mensen die herhaaldelijk de wet niet naleven, zijn onderworpen aan aanvullende handhavingsmaatregelen.

Om problemen met de IRS te voorkomen, raden we u aan uw Amerikaanse belastingaangifte zo snel mogelijk in te dienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts