Hoelang duurt de aanvraag voor de 30% regeling? Wanneer ontvang ik een reactie?

U bent hier:

Vraag:

Ik heb de uitkering 2 weken geleden aangevraagd, samen met mijn werkgever. Hoe lang duurt het voordat ik antwoord krijg van de belastingdienst?

Antwoord:

De hele procedure duurt maximaal 16 weken (tijdschema per november 2019). De Belastingdienst stuurt eerst een ontvangstbevestiging, dit kan al 2 weken duren. Als de aanvraag niet compleet is, sturen ze een verzoek om meer informatie. Als de belastingdienst van mening is dat u niet in aanmerking komt, zullen zij u normaal gesproken eerst informeren over hun voornemen, zodat u meer bewijs of informatie kunt verstrekken waarom u denkt dat u wel in aanmerking komt. Daarna ontvang je de formele beslissing. Om de procedure te versnellen is het belangrijk dat de aanvraag compleet is en dat alle documenten worden verstrekt.

Na toekenning is de 30%-uitspraak van toepassing vanaf de startdatum. Dit is de eerste dag van indiensttreding indien de aanvraag binnen 4 maanden na indiensttreding is ingediend. Anders is het de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin de aanvraag is ingediend.

Expatax kan altijd helpen met de aanvraag. We kunnen het tijdsbestek met weken verkorten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts