Hoe kan ik de DigiD gebruiken?

U bent hier:

Stel je voor dat je een elektronische vergunningaanvraag indient via de website van je gemeente. Er verschijnt een DigiD-inlogscherm waarin om uw gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd. Als de gegevens correct zijn, kunt u doorgaan met het proces.

Op dezelfde manier en met dezelfde inlogcode hebt u ook toegang tot elektronische diensten van andere overheidsinstanties. Dit is het grote voordeel van DigiD: toegang krijgen tot een toenemend dienstenaanbod en toch slechts één inlogcode nodig hebben.

In sommige situaties kan ook een sms-code nodig zijn als extra beveiliging of het gebruik van de DigiD-app.

Inhoudsopgave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *