Hoe kan ik een DigiD krijgen?

U bent hier:

DigiD is beschikbaar voor mensen die zijn ingeschreven in een Nederlandse gemeente (Nederlands: gemeente) en een burgerservicenummer hebben (BSN of “Burgerservicenummer in het Engels”). Bent u niet in Nederland ingeschreven, dan kunt u zich wel online aanmelden, maar dient u uw DigiD persoonlijk op te halen bij een van de genoemde gemeentelijke balies.

Volg deze stappen om een DigiD aan te vragen:

Ga naar 'Aanvragen

Stap 1 van 4

Vul uw persoonlijke gegevens in:

• Burgerservicenummer
  • Geboortedatum (Geboortedatum)
  • Postcode (postcode)
  • Huisnummer (Huisnummer)
  • Huisnummer aanvullende informatie (indien van toepassing) (Huisnummertoevoeging)
  • Klik op "Volgende" (volgende)

Stap 2 van 4

Informatie

• Kies een gebruikersnaam (minimaal 4 tekens lang, mag onderstrepingstekens en / of koppeltekens bevatten)
  • Kies een wachtwoord (minimaal 8 tekens lang, moet één cijfer, één kleine letter, één hoofdletter, één symbool bevatten)
  • herhaal wachtwoord

Contact details

• Mobiel telefoonnummer (voor sms-authenticatie)
  • E-mailadres
  • Klik op "Volgende" (volgende)

Stap 3 van 4

• Geef de code op die u per sms heeft ontvangen
  • Klik op "Volgende" (volgende)

Stap 4 van 4

• Geef de code op die u per e-mail heeft ontvangen
  • Klik op "Volgende" (volgende)

Succesvolle aanvraag

U ontvangt binnen 5 dagen een activeringscode per post naar uw geregistreerde adres. U moet uw DigiD in minder dan 20 dagen activeren.

Hoe u uw DigiD activeert

U heeft van DigiD een brief ontvangen met uw activeringscode.

• Klik op "Activeren (activeren)“.
  • Voer uw gebruikersnaam in
  • Voer uw wachtwoord in (Wachtwoord)
  • Voer de activeringscode in (Activeringscode)
  • Voer de transactiecode in die je zojuist hebt ontvangen via een sms (alleen als je een sms-validatie hebt aangevraagd)
  • Klik op "Activeren" (activeren)

Uw DigiD is succesvol geactiveerd!

Inhoudsopgave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *