Kan de 30% regeling worden verlengd?

U bent hier:

Vraag:

In januari 2019 werd ik erkend voor de 30%-uitspraak voor 5 jaar. Helaas is mijn arbeidsovereenkomst op 31 juli 2019 beëindigd. Ik heb tot 16 augustus 2019 als typiste gewerkt.

Op 25 oktober 2019 ben ik verhuisd naar Frankrijk waar ik vanaf 29 oktober 2019 ben gaan werken. Ik zou vanaf 1 december 2019 een nieuwe baan in Nederland moeten starten als lease administratie manager voor een Amerikaans bedrijf.

Mijn salaris zou € 70.000 plus auto zijn en een bonus tussen 15% en 23%.

Mijn toekomstige werkgever zegt dat ik mijn 30%-belastingregeling ben kwijtgeraakt en dat ze geen nieuwe kunnen aanvragen. Ik zou u willen vragen of het mogelijk is om een nieuwe 30%-belastingregeling aan te vragen en of het waar is dat ik mijn vorige kwijt ben.

Antwoord:

De regels zijn dat als iemand een nieuwe baan vindt binnen 3 maanden van de dag dat de vorige functie eindigde, kan een verzoek worden ingediend om de uitspraak voor de werkzaamheden voor de nieuwe werkgever te krijgen. Uw contract is op 31 juli beëindigd. Ik neem aan dat uw werk als typist niet bij dezelfde werkgever was. Als het contract met het Amerikaanse bedrijf voor 1 november is ondertekend (dus binnen de periode van 3 maanden) en kan worden bewezen dat u daadwerkelijk tot 31 juli heeft gewerkt en dat het nieuwe contract op tijd is ondertekend, dan kan een verzoek worden ingediend.

Aan de andere kant, als u kunt aantonen dat u op 25 oktober (binnen de periode van 3 maanden) Nederland daadwerkelijk heeft verlaten met als doel langer buiten Nederland te blijven en u specifiek voor de nieuwe baan naar Nederland bent teruggekeerd. dan wordt u weer behandeld als inkomende werknemer. Vervolgens kan de standaardprocedure worden gestart.

Maar uw werkgever zal zich zorgen maken of u daadwerkelijk tot en met 31 juli heeft gewerkt en / of dat u Nederland daadwerkelijk heeft verlaten (gezien de korte periode dat u in Frankrijk woonde en werkte). Kunt u bewijzen dat u zich op 25 oktober in Nederland heeft uitgeschreven en dat u het adres waar u eerder woonde heeft verlaten? Zo niet, dan zal de Belastingdienst beweren dat u Nederland nooit heeft verlaten. In dat geval kunnen ze ook stellen dat je de deadline van 3 maanden hebt overschreden.

Het is dus niet onmogelijk om de 30%-uitspraak opnieuw te krijgen, het hangt gewoon af van de feitelijke feiten en omstandigheden en het bewijs dat u kunt leveren om deze feiten en omstandigheden te ondersteunen.

Expatax kan u helpen met de aanvraag.

Zie ook:

Rechtszaak: Voortzetting van de 30%-uitspraak is in strijd met de eis van drie maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts