Kan de 30%-uitspraak lager zijn dan 30%?

U bent hier:

Vraag:

Ik heb gehoord dat er nog steeds een mogelijkheid is om in aanmerking te komen voor de 30%-regeling als u minder verdient dan het vereiste salaris. Mijn bruto salaris is € 45.000. Als de belastingvrije vergoeding bijvoorbeeld maar € 5.000 (11%) zou zijn, dan zou ik toch voldoen aan de criteria van € 38.347 belastbaar salaris.

Kunt u alstublieft bewijzen dat dit het geval is en beschrijf of er speciale overwegingen zijn bij het aanvragen van de 30%-regeling met een lager salaris?

Ik ben 24 jaar met een bachelordiploma, als het ertoe doet.

Antwoord:

De wet eist inderdaad voor het jaar 2020 slechts een minimaal belastbaar salaris van € 38.347 (artikel 10eb Uitvoeringsbesluit Loonbelasting 1965). 

Een inkomende werknemer aan wie de 30%-uitspraak wordt toegekend, kan minimaal een onbelaste vergoeding krijgen ter dekking van de extraterritoriale kosten tot maximaal 30% van het overeengekomen (bruto) salaris. De woorden “tot” geven aan dat een lager percentage ook mogelijk is. (artikel 10ea Uitvoeringsbesluit Loonbelasting 1965).

Dus een heffingvrij vermogen berekend op een lager percentage dan 30% is inderdaad mogelijk om ervoor te zorgen dat u een belastbaar inkomen heeft van meer dan € 38.347. Hiervoor zijn wel specifieke en individuele berekeningen in de loonadministratie nodig die u met uw werkgever moet onderhandelen. Een werkgever hoeft niet mee te werken en hoeft ook niet te accepteren dat de 30%-uitspraak überhaupt wordt toegepast.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts