Kan ik de 30% regeling nog aanvragen als ik al in Nederland ben?

U bent hier:

U moet een inkomende werknemer zijn om in aanmerking te komen voor de 30%-uitspraak. Dit betekent dat u door uw werkgever moet worden aangeworven of overgeplaatst uit het buitenland. Bent u een inkomende werknemer, dan kunt u zich na uw aankomst in Nederland nog aanmelden. Zelfs als de tijd is verstreken.

U heeft de 30%-uitspraak niet onmiddellijk aangevraagd

Als je binnen 4 maanden na de ingangsdatum van de arbeidsovereenkomst een aanvraag indient, kan de 30%-uitspraak met terugwerkende kracht worden verleend. Als u later dan 4 maanden solliciteert, kan de uitspraak worden verleend vanaf de eerste dag van de maand volgend op de maand waarin de aanvraag is ingediend.

U kon niet solliciteren bij uw eerste werkgever

Sommige werkgevers vragen de 30%-uitspraak niet aan. Ofwel vanwege het bedrijfsbeleid of omdat ze niet bekend zijn met de uitspraak. U kunt solliciteren bij uw nieuwe werkgever.

De Belastingdienst bepaalt of u in aanmerking komt voor de regeling op basis van de situatie op de dag dat u in Nederland aankwam. U moet op dat moment aan de vereisten voor de 30%-uitspraak hebben voldaan. De aanvraag is echter ingewikkelder omdat er twee arbeidsovereenkomsten in aanmerking moeten komen.

De ervaring en kennis die u heeft opgedaan sinds u in Nederland bent, wordt echter niet meegenomen. Salarisverhogingen die u in de tussentijd heeft ontvangen, zijn ook niet relevant.

Houd er rekening mee dat de maximale periode van 5 jaar (die langer kan zijn als je voor 1 januari 2019 aankwam) waarvoor de uitspraak kan worden verleend, wordt verminderd met de tijd dat je al in Nederland bent.

Expatax kan u helpen met de aanvraag. U kunt onze hulp aanvragen op https://www.expatax.nl/30-percent-ruling/ .

Je vond een baan nadat je in Nederland was aangekomen

Vind je na aankomst een baan in Nederland dan word je aangenomen als lokale medewerker. U komt in die situatie niet in aanmerking voor de 30%-uitspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts