Kan ik bezwaar maken tegen een belastingaanslag die ik heb ontvangen?

U bent hier:

Als u het niet eens bent met de aanslag, kunt u hier binnen 6 weken na dagtekening van de aanslag schriftelijk bezwaar tegen maken. Deze datum vindt u op de aanslag.

Als u deze 6 weken laat verstrijken, kunt u geen bezwaar meer maken. Het is echter nog steeds mogelijk om de belastingdienst te verzoeken de aanslag aan te passen. Als u gelijk heeft past de Belastingdienst de aanslag normaal gesproken aan, hiervoor zijn interne richtlijnen. Probleem is echter dat je niet meer in beroep kunt gaan tegen de beslissing en naar de rechter kunt stappen. Dit is alleen mogelijk als u tijdig bezwaar heeft gemaakt.

De Belastingdienst kan ook aanvullende vragen stellen voordat zij u een aanslag sturen. Normaal gesproken stuurt de Belastingdienst u eerst een voorlopige aanslag. Deze aanslag moet in overeenstemming zijn met de ingediende belastingaangifte. Dit wordt gedaan zodat u uw terugbetaling eerder kunt ontvangen. De definitieve aanslag zal wat langer duren. Dit betekent dat de Belastingdienst nog van gedachten kan veranderen en de berekeningen in de voorlopige aanslag kan aanpassen. Houd daar rekening mee wanneer u een terugbetaling ontvangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts