Kan ik zelf een bedrijfsnaam kiezen?

U bent hier:

Ja, als u een bedrijf opricht, kunt u een bedrijfsnaam kiezen.

Zorg ervoor dat de naam niet te veel op de naam van een ander bedrijf lijkt, vooral als het andere bedrijf dezelfde services aanbiedt of dezelfde producten verkoopt als u. Uw bedrijfsnaam mag er ook niet uitzien als een bestaand handelsmerk. Uw bedrijfsnaam mag ook niet misleidend zijn. Noem dus niet "and associates" als je geen associate hebt.

Voordat u een definitieve bedrijfsnaam kiest, kunt u bijvoorbeeld inchecken in de online handelsregister van de Kamer van Koophandel of de naam al wordt gebruikt. Je kunt natuurlijk ook de gewenste naam googlen.

Als u een reeds bestaande naam gebruikt, kunt u worden geconfronteerd met claims van het bedrijf dat deze naam heeft gebruikt. Dit kan leiden tot een rechtszaak waarin wordt besloten dat u de naam niet meer mag gebruiken. Er is mogelijk geen probleem als u uw bedrijf in een andere regio exploiteert of als u verschillende services aanbiedt. Ook als meerdere bedrijven dezelfde naam gebruiken of een deel van de naam gebruiken is de kans kleiner dat er een probleem ontstaat. Maar natuurlijk heeft een unieke naam de voorkeur.

Uiteraard kan Expatax ook het handelsregister voor u checken, als onderdeel van het pakket dat wij aanbieden voor het opzetten van een naamloze vennootschap of ander soort bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts