Zijn Nederlandse lessen aftrekbaar voor de belasting?

U bent hier:

Nederlandse taalcursus

U mag ervan uitgaan dat Nederlandse lessen aftrekbaar zijn als werkgerelateerde kosten. Werkgerelateerde uitgaven zijn sinds 2001 helaas niet meer aftrekbaar. In plaats daarvan ontvangt u de arbeidsaftrek (arbeidskorting) als u werkt en er een inkomen uit heeft. Dit betekent dat Nederlandse lessen niet aftrekbaar zijn als werkgerelateerde kosten.

Een andere mogelijkheid is om de Nederlandse lessen te beschouwen als onderwijskosten. Kosten gemaakt om jezelf op te leiden om een betere toekomst / carrière te krijgen, zijn mogelijk aftrekbaar. Veel expats probeerden de Nederlandse taalcursus onder dit onderwerp te claimen. Helaas heeft de Rechtbank dikwijls besloten dat een cursus Nederlands te algemeen is om als onderwijskosten te worden beschouwd. Ze besloten dat het vermogen om Nederlands te spreken en te begrijpen niet specifiek nodig is voor een baan, maar om te functioneren als een 'normale' inwoner van Nederland in het algemeen. Moeilijk uit te leggen wanneer de werkgever zegt dat hij je alleen inhuurt als je Nederlands spreekt. Enige oplossing is dan om de werkgever te vragen de cursus te betalen. Het is fiscaal aftrekbaar voor de werkgever, maar daarentegen belastbaar als salaris voor jou.

Vrijstelling

De rechter maakte echter vrijstelling als de Nederlandse taalcursus verplicht is om in Nederland aanvullend onderwijs te volgen, zoals bijvoorbeeld aan de universiteit. Dan zijn de kosten van de taalcursus aftrekbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts