30% fiscale regeling - Voor wie is een jonge meester waarvoor een lager salaris is vereist?

U bent hier:

Vraag:

Hallo Expatax, ik heb een vraag over de 30%-belastingregeling en de voorwaarde voor jonge meesters. Ik ben onlangs vanuit Australië naar Nederland verhuisd als afgestudeerd aan een Australische universiteit en vroeg me af wat kwalificeert als een jonge meester?

Ik ben erg benieuwd of ik in aanmerking kan komen voor de regeling van jonge meesters, aangezien ik pas afgestudeerd ben en mijn positie heb verworven door het behalen van mijn diploma. Kunt u hierover alstublieft contact met mij opnemen. Hoop van je te horen.

Antwoord:

Een jonge master is een persoon met een masterdiploma van een instituut voor wetenschappelijk onderzoek (maw een universiteit), die jonger is dan 30 jaar en een belastbaar salaris verdient van minimaal € 28.690 (brutosalaris inclusief 30%-regeling is dan minimaal € 40.986, - cijfers 2019). \

De Belastingdienst kan u vragen te bewijzen dat de masteropleiding aan de buitenlandse universiteit van hetzelfde niveau is als een masteropleiding aan een Nederlandse universiteit. Niet alle buitenlandse masteropleidingen zijn van voldoende niveau. Een organisatie als Nuffic kan een buitenlandse masteropleiding waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts