30% uitspraak voor terugkeer Nederlander

U bent hier:

Vraag:

Kan ik de 30%-regeling aanvragen als Nederlander die 11 jaar in Hong Kong heeft gewoond als ik voor hetzelfde bedrijf werk (ze willen mijn ervaring op het hoofdkantoor hebben)?

Een ander punt van zorg is dat ik misschien eerst in België moet wonen (werk in NL) vanwege immigratie van mijn buitenlandse partner. Ik kijk ernaar uit om je feedback te ontvangen.

Antwoord:

Een inkomende werknemer met de Nederlandse nationaliteit kan inderdaad in aanmerking komen voor de 30%-uitspraak. Maar door discussies in de media over het feit dat de uitspraak is verleend aan bepaalde bestuursleden met de Nederlandse nationaliteit, zijn de regels sinds 1 januari 2012 gewijzigd.

Deze regels vermelden (bijvoorbeeld):

  • De verblijfsduur buiten Nederland is verlengd van 10 naar 25 jaar. Dit betekent dat u voor uw terugkeer naar Nederland of het begin van uw arbeidsovereenkomst in Nederland 25 jaar buiten Nederland moet zijn geweest.
  • De inkomende werknemer moet minimaal 150 km van de Nederlandse grens hebben gewoond vóór de verhuizing naar Nederland of het begin van de arbeidsovereenkomst in Nederland gedurende ten minste 16 van de afgelopen 24 maanden.

Beide wijzigingen hebben gevolgen voor u, hetzij als u rechtstreeks naar Nederland komt, hetzij als u via België naar Nederland komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax can help you with the:

Recent posts