Aangifte

Aangifte inkomstenbelasting - belastingaangifte

Doe aangifte inkomstenbelasting in Nederland

View this page in English


Heeft u een ook een blauwe envelop ontvangen van de Nederlandse belastingdienst? Elk jaar wil de belastingdienst weer alles weten over uw persoonlijke financiele situatie. Zorg ervoor dat u de belastingdienst de juiste informatie verstrekt.

Expatax kan de aangifte opstellen voor u. Wij zijn gespecialiseerd in aangiftes met een internationale link. Zo dienen wij jaarlijks enkele duizenden aangiften in waaronder veel M en C biljetten. Het C biljet is nodig indien u het hele jaar in het buitenland heeft gewoond. Het M biljet is nodig indien u een deel van het jaar in het buitenland heeft gewoond. Uiteraard vullen wij ook de P en O biljetten in. Veel van onze buitenlandse klanten verblijven immers voor langere tijd in Nederland. Maar het kan ook zijn dat u (fiscaal) in Nederland bent blijven wonen maar werkzaam bent in het buitenland. Het is dan van belang dat de juiste inkomsten worden aangegeven en ook wordt voorkomen dat er dubbel belasting wordt betaald.

 

Procedure - wij stellen uw Nederlandse aangifte op en dienen deze in

Indien u nog geen klant bent van Expatax vult u dan a.u.b. het korte registratieformulier in en daarna de vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting in onze portal.

Indien u reeds klant bent van Expatax ga dan direct naar onze portal. Als u nog geen inlog gegevens hebt dan kunt u deze opvragen door een email te sturen naar info @ expatax.nl en wij geven u dan toegang. Vul daarna de vragenlijst in voor de aangifte inkomstenbelasting.

Zodra u toegang heeft tot onze klantportaal kunt u beginnen met het uploaden van de benodigde documenten en u kunt tevens zien welke informatie we al van u hebben.

Indien nodig regelen we uitstel voor u voor het indienen van de aangifte. Als geregistreerde belastingadviseurs kunnen wij gebruik maken van een speciale regeling met de belastingdienst waardoor we uitstel kunnen krijgen tot 1 mei van het volgende jaar. Voor de 2016 aangifte wordt dit dan 1 mei 2018. Dit is alleen nodig indien u een uitnodiging heeft ontvangen van de belastingdienst om aangifte te doen. Indien u niet bent uitgenodigd is de deadline van 1 mei namelijk niet van toepassing. Zie ook ons artikel in onze Knowledge Base: I haven't received a tax return, do I still need to file one?

Wij zullen de aangifte opstellen op basis van de informatie die wij van u ontvangen. Hoe meer informatie u aanlevert (ook indien u niet zeker weet of de informatie wel nodig is) des te eerder kunnen wij u aangifte afronden.

Nadat de aangifte is opgesteld sturen wij u een fiscaal rapport (te downloaden in onze portal) waarin we uitleggen wat we hebben gedaan en welke berekeningen er zijn gemaakt zodat u precies weet wat er zal worden ingediend. Na afronding van de aangifte versturen wij ook de factuur.

Nadat u het fiscale rapport heeft goedgekeurd zullen wij de aangifte digitaal indienen.

De belastingdienst stuurt de belastingaanslag rechtstreeks naar u. Dit kan enige tijd duren, vooral als er een M of C biljet moest worden ingediend. Rente wordt berekend door de belastingdienst. Wij kunnen de belastingdienst verzoeken om ons een digitale kopie van de aanslag te sturen.
Knowledge base - vragen over het indienen van een aangifte in Nederland

 

Een aantal vragen die worden beantwoord in onze knowledge base:


Aanvullende opmerkingen

 

Wij kunnen u helpen met alle Nederlandse belastingaangiften.

We kunnen u ook helpen met het indienen van een verzoek voor een voorlopige teruggave, bijvoorbeeld voor betaalde hypotheekrente voor de eigen woning of voor de algemene heffingskorting van de partner zonder inkomen.

Voor zakelijke klanten zijn andere procedures van toepassing aangezien dan ook de administratie moet zijn afgerond en alle BTW aangiften moeten zijn ingediend.

Aangiften die nog steeds kunnen worden ingediend:


Wees er zeker van dat u up to date bent met uw aangiften in Nederland.

DEEL DEZE PAGINA